Wij geloven in de kracht van onze jeugd

 
 
 
 

Buiten De Oevers:

Weg met het stigma van de jeugdzorg! We willen de kinderen en jongeren die wij dagelijks begeleiden tonen vanuit hun krachten en talenten. Dit is de motivatie van enkele unieke projecten waarmee we aan de buitenwereld vertellen waarom we bestaan en hoe sterk we erin geloven dat elk kind de moeite waard is.

Allemaal blijde Gedachten in 1 indrukwekkende expo.

Blijde Gedachten is een uniek kunstproject waar onze kinderen samen met de ouderen van rust- en verzorgingstehuis Het Clarenhof hun blijde gedachten deelden. Zij creërden hun gedachten tot kunstwerken in klei, houtskool, verf, … een bijzondere interactie die de verhalen en levensenergie van onze kinderen verbindt met de wijsheid en ervaring van de ouderen.

De Oever POP’t UP.

Tijdens de Virga Jesse feesten in Hasselt toverden we een ruime kunstgallerij in de binnenstad om tot een ware Oever-POP-UPgallerij. Veel passanten sprongen binnen voor onze Blijde Gedachtententoonstelling, die we voor de gelegenheid sterk hadden uitgebreid. We brachten het verhaal van onze berghuttentocht op een grote fotomuur. We hielden toonmomenten van onze kortfilm “Leefgroep Ingeblikt” en bezoekers kregen een meet&greet met de makers. Andere initiatieven die toegankelijk waren voor het brede publiek: een praatsalon over “Opvoeden in de Jeugdzorg”, een open teamvergadering met casusbesprekingen, een kinderworkshop waar de kinderen meebouwden aan een supergrote totem, vogelhuisjes… voor de droomtuin van ons dagcentrum, een Praatgroep met jongeren (17-21 jarigen) over “Alleen wonen op je 17de? Al eens bij stil gestaan?”.

Bereblijdegedachten in de knuffelkliniek.

Deze BereBlijdegedachtententoonstelling vertelde een verhaal van hoop waar oude knuffels een nieuw leven hadden gekregen in onze knuffelkliniek.

Het verhaal van Ping en Sahid:

“Sahid had me opgelapt! Kijk eens, ik werd restyled. Sahid, mijn zielsverwant, maakte van mij een superoriginele knuffel. Ik was mijn snavel kwijt na een ongelukje. Sahid begreep me, hij zei dat hij ook een beetje gekwetst is. Hij heeft zijn thuis, oma en opa, vriendjes en andere knuffels moeten achterlaten. Hij is samen met zijn ouders, grote broer en zusje enkele jaren geleden gevlucht uit een oorlogsgebied. Sahid houdt heel veel van zijn ouders, broer en zusje en hij is heel blij dat ze die oorlog achter hen konden laten maar hij begrijpt niet waarom mensen zo kwaad kunnen zijn op elkaar. Maar wij spelen wel samen he want wij verstaan elkaar”

Rëya presenteert “Leefgroep Ingeblikt” aan 126 bezoekers

Rëya zijn 4 jonge straffe madammen en leefgroepexperten die op een positieve manier het leven in een leefgroep tonen. In maart 2017 stelden zij in première hun kortfilmdebuut voor in Alden Biesen onder het goedkeurend oog van 126 bezoekers. Jay Thomas, eveneens jeugdhulpexpert, bracht als gastspreker zijn persoonlijk beklijvend verhaal.

Kijk hier naar hun kortfilmdebuut “Leefgroep Ingeblikt”:

Kijk hier de reactie van Phara De Aguirre op “Leefgroep Ingeblikt”:

Luister  naar “Gij waart er nie…” van J. Thomas:

Theater op de Markt brengt 500 bezoekers tot in De Oever.

Het gezelschap “Studio Orka” streek neer op de binnenplaats van onze hoofdlocatie en ontroerde 500 bezoekers met haar hartverwarmende voorstelling “Inuk”, over kinderen die onderweg zijn naar een thuis. Voor deze gelegenheid openden wij graag onze deuren. Bezoekers konden binnen kijken in onze leer- en leefgroep van de Kidscampus en genieten van de kunstwerkjes die deze kinderen hadden gemaakt rond het thema ‘thuis”.

Speur mee naar de kinderrechten in Hasselt.

Samen met de jeugddienst van de stad Hasselt lanceerden wij op 20 november 2019 (kinderrechtendag) onze kinderrechtentocht. Een actieve speurtocht in de Hasseltse binnenstad die kinderen al spelend informeert over 12 kinderrechten. Je komt voorbij organisaties waar kinderen terecht kunnen met allerlei vragen over opgroeien, leren, spelen… De schatkaart en de opdrachten die je nodig hebt voor deze tocht, kan je afhalen bij de dienst toerisme van de Stad Hasselt. Een aanrader! 

Pin It on Pinterest

Share This