TIJD EN GOESTING … word vrijwilliger

Huiswerkbegeleiding

Jonge kinderen motiveren en leren hoe ze huiswerk aanpakken, kinderen dankzij jouw hulp erin laten slagen hun huiswerk tot een goed einde te brengen, extra uitleg geven bij een bepaald vak, mee zoeken naar motivatie en een juiste studiekeuze… Heb jij het geduld, de ervaring, de passie om de kinderen en jongeren in onze leer- en leefgroepen te begeleiden bij hun huiswerk?

Speelgezin/steungezin

Voor kleine kinderen is de drukte in een leefgroep soms te veel. Als kinderen weinig of niet naar huis kunnen in het weekend zoeken we voor hen graag een speelgezin waar zij de rust, de flexibiliteit en de gezelligheid van een gezinsleven kunnen ervaren. Voor niet begeleide minderjarigen zoeken we steungezinnen/figuren die hen 1 op 1 kunnen begeleiden.

Bijlessen

van gitaarles… tot zwemles, van leren fietsen tot autorijles … deze skills geven kinderen en jongeren extra kansen zoals met de fiets naar school gaan, zelf naar je sollicitatiegesprekken rijden…

Vervoer

Vervoer naar school, naar de hobbies, naar de therapie… in een leefgroep zijn er wekelijks heel wat ritten gepland. Het vraagt wat stunt- en vliegwerk om deze klus te klaren. Wil jij een taxiritje over nemen en genieten van ons jeugdig gezelschap onderweg?

Buddies

In België gaan jongeren gemiddeld op 24,9 jaar alleen wonen. Jongeren uit de jeugdzorg staan 7 jaar vroeger voor deze uitdaging en dit meestal zonder steun van ouders en op een schakelmoment in hun leven. Iemand die meevoelt, die mee beslissingen neemt, die mee gaat naar een afspraak… het kan voor deze jongeren een grote steun zijn.

Ondersteuning in het gezin

Ben jij een rustige duizendpoot in het huishouden en wil jij de gezinnen voor wie het huishouden managen elke dag opnieuw een uitdaging is helpen en hen wat bij leren, dan matchen wij jou graag aan een gezin met een ondersteuningsvraag.

EEN EXTRA DUWTJE IN DE RUG… steun onze fondsen

Vakantiefonds

zorgt ervoor dat kinderen en jongeren uit onze leer- en leefgroepen kunnen genieten van een welverdiende vakantieinvulling, zowel individueel (bv. sport- of themakampen) als in groep (verblijf aan zee met de leefgroep, bezoek aan een pretpark).

Gezondheidsfonds

om aanvullende vormen van zorg mogelijk te maken zoals orthodontie, therapie…

Nieuwe campus in Hasselt

deze bouwwerken beginnen binnenkort … wordt vervolgd

Studiefonds

geeft jongeren de kans om hogere studies te starten of al in het middelbaar een studierichting te kiezen die aansluit bij hun talent en interesses, ook als de kosten hiervoor hoger oplopen.

Huurwaarborgfonds

geeft aan jongeren extra kansen om zelfstandig te gaan wonen als er geen perspectief meer is naar huis (voorfinancieren van de huurwaarborg, basis startuitzet…)

Interesse om ons te (onder)steunen?

Ik wil me aanmelden voor

Ik wil steunen voor

1 + 11 =

Pin It on Pinterest

Share This