Geef een boost aan de toekomst van onze jeugd?
Wordt één van onze krachtpatsers.

 
 
 
 

Een beetje meer t(h)uis voor de jongeren van Saudade dankzij een Hart voor Limburg.

Samen met de jongeren, de begeleiding en enkele vrijwilligers hebben we het interieur van het oud-kloostergebouw, waar onze leer- en leefgroep gevestigd is een creatieve, inspirerende make-over gegeven. Dankjewel!

Speelgezin van Martijn werd pleeggezin!

Martijn is een jongen van 10 die niet meteen het perspectief heeft om terug bij zijn mama en papa te gaan wonen. Martijn verbleef al een lange periode in onze leer- en leefgroep De Kidscampus en kon tijdens de weekends niet naar huis. Vanuit de leefgroep zijn we op zoek gegaan naar een leuke vrijetijdsinvulling voor Martijn. Via een kennis zijn we terecht gekomen bij een boer in de buurt die wel wat hulp bij de dieren kon gebruiken. In het weekend en op woensdagnamiddag ging Martijn enkele uurtjes naar zijn speelgezin en hij ervaarde zo de gezelligheid en flexibiliteit van een gezinsleven. Door de interactie met de dieren en het goede contact met de familie wou dit gezin steeds meer voor hem gaan betekenen en is er een traject pleegzorg gestart. Ondertussen zijn zij al enkele jaren het definitieve pleegezin van Martijn.

Vrijwilligster Chris helpt in onze leer- en leefgroep met pubermeisjes

“Als mensen mij vragen waarom ik vrijwilligerswerk doe, antwoord ik steevast: vroeger wenste ik voor mezelf een tafel vol kinderen … nu staat die tafel bij De Oever. Ieder kind verschillend van een ander, elk met een eigen verhaal, eigen noden en eigen talenten. Het vraagt vaak heel wat kunst- en vliegwerk van de begeleiding om een stukje harmonie te bewaren aan die tafel met gevulde rugzakjes. Daar probeer ik te ondersteunen door praktische zaken op mij te nemen zoals koken, winkelen, poetsen… maar gelukkig heb ik ook de vrijheid om gesprekken te voeren en individueel aandacht te besteden aan de dames. Dit is, eerlijk gezegd, niet geheel altruïstisch… ik doe dit ook voor mezelf; Dit vrijwilligerswerk geeft me een heel positief gevoel van mezelf “ik doe ertoe”. Zowel de begeleidings als de meisjes laten dat heel geregeld horen. En zoals mijn bomma vroeger zei: “dat is het zout op mijn patatten!”
Geen beeld

Pin It on Pinterest

Share This